Albumrecensie: Lorrèn – Land Of Possibilities

Posted by on apr 21, 2017 | 0 comments

Lorrèn - Land of PossibilitiesMet haar album Shades Of Blue uit 2015 leverde de Nederlandse zangeres Lorrèn een veelbelovend debuut af. Op die plaat maakte de 25-jarige singer-songwriter met Israëlische roots duidelijk niet in een hokje te passen. Nog meer dan op haar debuut gaat Lorrèn op haar tweede album Land Of Possibilities de breedte in met een fraaie combinatie van pop en jazz.

Lorrèn is overduidelijk gegroeid. De zelfgeschreven songs klinken volwassener en voor het eerst nam ze ook de productie voor haar rekening. Lorrèns prachtige stem klinkt levendig met op spaarzame momenten een ruwe uithaal. Ook heeft de zangeres een neus voor pakkende melodieën. Zo dragen Hideaway en Who Do You Think You Are smaakvolle seventies pop en Rhythm & Blues elementen in zich. In The Now verraadt zelfs hitpotentie. Het jazzy Patience klinkt jolig en eigenwijs, terwijl het kleine Silly Games opvalt door de gastrol van zanger Quinten Huigen.

Hoewel de meeste liedjes fris en optimistisch klinken, is er in Where Do We Begin ruimte voor melancholie met een sierlijke rol voor trombonist Louk Boudesteijn.  Aan flinke namen ook geen gebrek op dit album, zoals Martin Verdonk op percussie en Pierre Dunker op bas. Met Land Of Possibilities lost Lorrèn de hoge verwachtingen volledig in na haar sprankelende debuut. Een warme overtuigende productie waarop pop en jazz worden geneutraliseerd tot genreloze muziek. Van begin tot eind een waar genoegen om naar dit voortreffelijke album van Lorrèn te luisteren.

Label: Lorrèn Music

Deze recensie verscheen 21 april 2017 op Jazzine.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)