Albumrecensie: Paulo Mendonça – Does Anybody Wanna Funk?

Posted by on okt 21, 2013 | 0 comments

Paulo Mendonça Does Anybody Wanna FunkMet de veelzeggende titel Does Anybody Wanna Funk? laat de Zweedse Paulo Mendonça weinig te raden over de muzikale lading op zijn vierde album. Met een dozijn no nonsense songs levert de zanger en gitarist een alleraardigst album af dat bol staat van de rauwe funk.    

Paulo Mendonça wordt ook wel The Funk King of Sweden genoemd. In de jaren 90 bracht hij drie albums uit en scoorde in Nederland in 1994 een bescheiden hit met het stomende If You Want My Love. Tina Turner was erg gecharmeerd van de Zweedse muzikant en charterde hem voor haar live tour.

Drive
Op Does Anybody Wanna Funk? pakt Mendonça de draad weer op waar hij was gebleven na zijn laatste album 11 PM uit 1995. Een gladgestreken productie, maar wel met een ongelofelijke drive en feel good gehalte. Stevige grooves, rockende gitaren, pakkende refreintjes en tongue in cheek teksten als Birds And The Bees en Doggystyle zorgen voor een aanstekelijke combi.

Helden
Hoewel de plaat overwegend clean en modern klinkt, zijn er overduidelijk invloeden te horen van vroegere helden als bijvoorbeeld Tower of Power (Music Is The Power), Earth, Wind & Fire (Anybody Wanna Funk?), Living Colour (21st Century) en Jim Hendrix (Doggystyle). Does Anybody Wanna Funk? is over de gehele linie een feest om naar te luisteren. Zweedse funk met ballen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)