Albumrelease zangeres Poliana Vieira in De Doelen

Posted by on okt 22, 2013 | 0 comments

Poliana VieiraOp zaterdag 26 oktober lanceert zangeres Poliana Vieira haar debuutalbum Moods in De Doelen in Rotterdam. Vieira won vorig jaar de Music Matters Award waarmee ze naast een jaar lang muzikaal ambassadeurschap in de Nederlandse havenstad ook financieel gesponsord werd om een cd op te nemen. Momenteel is Vieira een van de vocalisten bij het populaire Re:Freshed Orchestra.

Foto: Eric van Nieuwland

In september verscheen het voorproefje His Love Is Worth. Een track die soul en pop ademt. Of dit tekenend is voor de rest voor haar cd is onduidelijk. Wel weet Vieira tijdens een interview te vertellen: “Ik groeide op met diverse stijlen. Vooral door mijn vader kreeg ik Kaapverdiaanse muziek mee, terwijl mijn moeder me beïnvloedde met Santana. Door mijn zus luisterde ik weer naar de Top 40 en leerde ik bijvoorbeeld Duran Duran, George Michael en Craig David kennen. Ook rock, indie en klassiek waren me niet vreemd.”

Re:Freshed Orchestra
Naast haar muzikale ambassadeurschap heeft Vieira het druk met het opzwepende en steeds populairder wordende muziekorkest Re:Freshed Orchestra. Hiermee stond ze het afgelopen jaar onder meer op Eurosonic Noorderslag, het North Sea Jazz Festival en de Uitmarkt. Vieira: “Ik droomde ervan om ooit in Re:Freshed te mogen zingen. Ik ben een van de jongste leden en het is te gek om deel te mogen uitmaken van zo’n mooi collectief met zulke geweldige muzikanten die ik bewonder en respecteer. Re:Freshed heeft iets rauws en spontaans. Iedere keer verheug ik me weer op de repetitie. That’s where the magic happens! Het is ook inspirerend om mezelf te ontwikkelen en samen te werken met al deze fantastische mensen.”

Informatie
De cd-presentatie van Poliana Vieira vindt plaats  in de Eduard Flipsezaal in De Doelen in Rotterdam. Kaarten kosten 12,00 euro en bestel je via de website van De Doelen. De aanvang is 20:30 uur.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)