Maaike den Dunnen

Maaike den DunnenMaaike den Dunnen is een veelzijdige muzikante: ze is niet alleen zangeres, ze schrijft, componeert, arrangeert en speelt bij tijd en wijle ook nog piano. Den Dunnen is sinds 2009 zichtbaar in de jazzwereld, maar brengt pas in 2013 haar debuut Arrival uit dat uitstekende recensies ontvangt.

North Sea Jazz
In 2011 treedt Maaike met haar European Quartet op tijdens het North Sea Jazz Festival. In hetzelfde jaar wint ze de titel Outstanding Performance in twee categorieën in de DownBeat Student Music Awards van het gerenommeerde Amerikaanse jazzmagazine DownBeat.

In 2009 vertegenwoordigt Den Dunnen Nederland in het European Jazz Orchestra, onder leiding van de beroemde big bandleider Peter Herbolzheimer. Ze toert drie weken met het gezelschap door Oost-Europa. Een jaar later maakt ze als solozangeres deel uit van de RTV Big Band waarmee ze het podium deelt met de legendarische vibrafonist Bosco Petrovic.

Toegankelijk

Hoewel Maaike den Dunnen op haar album Arrival vanuit traditionele jazzpatronen werkt, klinkt haar benadering heel fris en eigentijds. Daarmee maakt ze de muziek toegankelijk zonder de essentie van jazz uit het oog te verliezen. Haar liedjes klinken intelligent, lyrisch en zijn voorzien van humor.

Den Dunnen klimt vooral zelf in de pen voor haar liedjes, maar ook verrast ze met smaakvolle covers. Zo transformeert de zangeres op Arrival Billy Joel’s And So It Goes tot een rokerig jazzclub arrangement. Een van de meest opvallende bewerkingen is echter de jaren 90 househit Show Me Love van Robin S. dat onweerstaanbaar klinkt in een melodisch gedreven ritme van akoestische instrumenten. Maaike getuigt daarmee van een flinke dosis lef en creativiteit.

Informatie en boekingen
Maaike den Dunnen is te volgen via haar officiële websiteFacebook en Twitter. Ben je geïnteresseerd om Maaike te boeken voor een club- of festivaloptreden? Neem dan contact met mij op: telefoon 06-21141416 of stuur een bericht via het contactformulier op deze website.