Gouden keeltjes, groovende ritmes en covers tijdens Soul Birds

Posted by on jun 25, 2013 | 0 comments

Pam FeatherRotterdam staat erom bekend een broedvijver van soul- en jazztalenten te zijn. Dat bleek ook weer tijdens het evenement Soul Birds in Rotterdams belangrijkste jazzclub BIRD op zaterdag 22 juni. In een fijne ambiance was het smullen geblazen met gouden keeltjes, groovende ritmes en covers van de nieuwe lichting vocalisten Orpheus, Pam Feather, Maxime Philips en Miguel O’Red.

Foto’s: Eric van Nieuwland

Het avondje uit in BIRD is nog geen paar minuten oud of boyband Orpheus maakt indruk met aanstekelijke harmonieuze vocalen. Momenteel zitten Michael, Andy, Tevin en Steve in de race tijdens de populaire tv-talentenjacht X Factor. Met hun gouden keeltjes wandelen ze soepeltjes tussen een mix van R&B en pop. Tijdens Soul Birds hebben ze het publiek al snel op hun hand en creëren ze nostalgie met een akelig lekkere cover van Blackstreet’s No Diggity.

SOP
SOP noemt ze haar muziek, een samenvoeging van de ingrediënten soul en pop in de feel good liedjes van de stralende Pam Feather. In 2010 brengt de zangeres het debuut Feather Tales uit met daarop fijne Motown invloeden. Een opvolger is in de maak waarvan tijdens Soul Birds voorproefjes voorbij komen. Ze pakt meteen uit met de uitstekende nieuwe single Roller Coaster Ride. Ook in het opzwepende Wish I Never Met Him haalt Feather behoorlijk uit met haar prettig in het gehoor liggende stemgeluid. De zangeres klinkt wat feller dan op haar eerste album en dat doet de muziek geen kwaad.

Charismatisch
Na de pauze imponeert de charismatisch ogende singer-songwriter Maxime Philips. Deze 20-jarige zangeres timmert hard aan de weg.  Ze heeft nog maar net een Engelse promotietour achter de rug, met daarbij inbegrepen een optreden in het prestigieuze Jazz Cafe in London. Bovendien werd ze vorig jaar tijdens een talentenjacht van Epitome Entertainment uitverkoren om in Atlanta samen te werken met topproducers Anthony Dent en Needlz (Jay Z, Bruno Mars en Destiny’s Child).

Tijdens Soul Birds begeleidt Philips zichzelf op gitaar, horen we een warme stemsound en heerlijke liedjes die een tikkeltje Adele en  Erykah Badu laten doorsluimeren. De laatste wordt nog even in de schijnwerpers gezet met een prima cover van de hit Tyrone. Een boeiend talent.

Miguel O'RedInnemend sympathiek
De afsluiter van de avond is Miguel O’Red. Deze innemend sympathieke zanger is backing vocalist bij onder meer Wouter Hamel en Ntjam Rosie. Vorig jaar deed hij mee bij The Voice Of Holland in het team van Marco Borsato. Momenteel werkt O’Red aan een eigen release die rond de herfst wordt verwacht.

Zijn liedjes houden het midden tussen pop en soul en swingen de pan uit op het podium van BIRD. Hij geniet zichtbaar van de muziek door zijn energieke houding. Miguel’s stem is er een die je niet vaak hoort in Nederland, eerder roept deze een vergelijking op met die van de Amerikaanse R&B-zanger als Brian McKnight, maar dan met een steviger omlijsting. Ook eert O’Red Luther Vandross met een groovende versie van de klassieker Never Too Much. Zonder enige twijfel een artiest om in de gaten te houden.

Relaxt en ongedwongen
Soul Birds is een geslaagd concept waarin mensen in een relaxte en ongedwongen sfeer onder het genot van een drankje kunnen genieten van jonge soulmuzikanten. Aangezien er nog veel getalenteerde soul birds rondlopen, kan evenementenorganisator Soul of Santai voorlopig nog wel even vooruit. Een gegarandeerd gezellig avondje uit!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)