Hartverwarmend optreden Wouter Hamel & Friends in Concertgebouw

Posted by on aug 5, 2012 | 0 comments

Singer/songwriter Wouter Hamel gaf tijdens de jaarlijkse Robeco zomerconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw een geslaagd optreden, waarvoor hij een aantal van zijn muzikale vrienden uitnodigde. Het werd een hartverwarmende avond, waarop de zanger en zijn medemuzikanten met hun liedjes balanceerden tussen een fijne mix van pop en jazz.

Naast mooie uitvoeringen van songs als Zhavaronski en Little Boy Lost van zijn laatste album Lohengrin, keek Hamel ook terug naar oudere liedjes van zijn eerste twee albums. Zo zong hij samen met voormalig Room Eleven zangeres Janne Schra de crooner Just What I Need van zijn debuut. De mooie samenzang deed het liedje aan kracht winnen. De charismatische Giovanca stond de zanger bij in hun hit As Long As We’re In Love, dat ingetogener werd gespeeld dan het origineel en daardoor warmer klonk. Giovanca was als vanouds sterk met haar engelenstem. Prachtig was ook de opener Nobody’s Tune, dat Hamel speelde met zijn gitarist Rory Ronde, die op zijn beurt later in het optreden een knetter van een emotionele solo gaf in When Morning Comes.

Cabaret
Speciaal voor dit optreden schreef Hamel een nieuw nummer met een van zijn gasten Lucky Fonz III met de titel Girls In The City. Het liedje droeg een cabarettintje met zich mee en kwam bijzonder grappig, maar vooral geslaagd over. Fonz III speelde later met Janne Schra ook nog het plezierige Wat Ook Een Ander Zegt. Zanger en producer Benny Sings die een belangrijke stempel drukte op de eerste twee platen van Hamel,  kwam langs om zijn geraffineerde combinatie van pop, soul en jazz en charmante stemgeluid te laten horen in twee fijne songs.

Het concert bevatte vooral rustige songs, maar allemaal even geslaagd in arrangement  en uitvoering. Uptempo liedjes kwamen voorbij in Hamel’s See You Once Again en het aanstekelijke Red Dress van Roos Jonker. Het liedje klonk door het intensere gebruik van percussie een stuk uitbundiger dan de toch al heerlijke studioversie op haar debuutplaat Mmmmm. Jonker maakte eveneens indruk met haar mooie harpspel in een wonderschone uitvoering van Hamel’s Skimming The Skies.

Hartverwarmend
Wouter Hamel’s optreden met zijn muzikale vrienden was een hartverwarmende ervaring in de prachtige en sfeervolle grote zaal van het Concertgebouw met haar rode pluche, groot concertorgel en geweldige geluidsakoestiek. De singer/songwriter die zijn prachtige liedjes op een bedje van pop en jazz vakkundige samensmelt, verdient de schoonheid, charme en kwaliteit van een podium als het prestigieuze Concertgebouw.

Het bezoek van Hamel aan het Concertgebouw maakte onderdeel uit van de jaarlijkse zomerconcerten die het Concertgebouw organiseert in samenwerking met Robeco. Het programma varieert van klassiek tot Zuid-Amerikaanse klanken en van jazz tot pop.

Wouter Hamel & Friends
Wouter Hamel – zang, gitaar en toetsen
Thierry Castel – piano
Rory Ronde – gitaar
Jasper van Hulten – drums
Sven Happel – bas
Gijs Anders van Straalen – percussie
Janne Schra – zang
Roos Jonker – zang
Giovanca – zang
Benny Sings – zang
Lucky Fonz III – zang

Dit artikel verscheen 5 augustus 2012 op Cultuurpodium Online.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)