Albumrecensie: Francesca Tandoi Trio – Wind Dance

Posted by on mei 30, 2016 | 0 comments

Fransesca Tandoi Trio - Wind DanceDe 31-jarige Francesca Tandoi is sinds 2014 druk bezig met een opmars in de jazzwereld. De van oorsprong Italiaanse muzikante bracht inmiddels twee albums uit op het Japanse jazzlabel Atelier Sawano en daarvan werden in het land van de rijzende zon alleen al dik 10.000 exemplaren verkocht. Voor jazzbegrippen geen aantallen om je voor te schamen. Wind Dance is de nieuwe cd en die bezit alle ingrediënten om het succes verder te laten groeien.

Om te beginnen etaleert Tandoi indrukwekkende pianovaardigheden. Haar vingers lijken los te zitten, zo soepel vliegt ze over haar toetsenbord in de swingende tracks. Opvallend is dat ze naast haar virtuositeit toch een vrij zachte masserende aanslag vertoont. Dat komt goed tot z’n recht in de rustige liedjes waarin romantiek en melancholie ademen. Die sfeer krijgt een extra dimensie als Tandoi ook nog eens gezegend blijkt met een prachtige zangstem vol warmte en sensualiteit. Stiekem is het een beetje jammer dat ze in slechts vier van de elf liedjes zingt. En dat is dan ook de enige kanttekening op Wind Dance. Een heerlijke plaat waarop Tandoi wordt begeleid door niemand minder dan bassist Frans van Geest en drummer Frits Landesbergen.

Label: Atelier Sawano      

Deze recensie verscheen op 30 mei 2016 in editienummer 259 van Jazzflits.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)