Albumtip: Marco Santos – Ode Portrait

Posted by on mrt 4, 2014 | 0 comments

Marco SantosMarco Santos is een Portugese drummer, componist en producer. De muzikant studeerde aan conservatoria in Lissabon, Den Haag en Rotterdam, en woont inmiddels zes jaar in Nederland. Hij deed ervaring op bij diverse formaties variërend van klassiek tot jazz en world. Het eerste wapenfeit van de 32-jarige musicus is het indringend sfeervolle debuut Ode Portrait.

Met Laurens Hoppe op piano, Rui Silva op gitaar en Boris Oud op contrabas, schildert Santos een kleurrijk portret van intense schoonheid dat bol staat van variatie en mystiek. Onverwachte passages komen vanuit het niets tevoorschijn in de zeven schitterende door Santos gecomponeerde stukken, om vervolgens weer net zo makkelijk naar de basis terug te keren. Het getuigt van muzikaal en creatief vakmanschap dat in alle toonaarden te horen is. Zwakke momenten kent dit werkstuk niet. Met Ode Portrait neemt Marco Santos je mee op een aangrijpend en emotioneel avontuur dat van de eerste tot de laatste seconde boeit. Indrukwekkend!

Marco Santos – Ode Portrait (Sintoma Records) is verkrijgbaar door een mail te sturen naar odeportrait@gmail.com.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)