Betoverende debuutsingle Magos Herrera & Javier Limón

Posted by on mrt 2, 2014 | 0 comments

Magos & LimonVers van de pers! De eerste single Dawn van Magos Herrera & Javier Limón afkomstig van de gelijknamige cd die het duo in april uitbrengt, is een feit. Een betoverende track die glorieert als een voorbeeld van de kracht van eenvoud! Pure schoonheid! 

Magos Herrera is een Méxicaanse jazz-worldzangeres die in New York woont en werkt. Na een carrière in haar thuisland verhuist ze naar het jazzwalhalla om haar horizon te verbreden. Het is meteen raak met het prachtige album Distancia uit 2009 waarvoor ze een Grammy-nominatie ontvangt. Op de cd doen onder meer Lionel Loueke en Aaron Goldberg mee. De opvolger México Azul uit 2011 met Luis Perdomo en John Patitucci gooit opnieuw hoge ogen bij pers en publiek. Ze tourt daarna over de hele wereld. Vorig jaar was ze voor het eerst in Nederland voor een exclusief optreden tijdens het Jazz Festival Delft.

Javier Limón is een Madrileense zanger, gitarist, songsmid en producer met maar liefst zeven Latin Grammy’s en één gewone Grammy op zijn schoorsteenmantel. Hij maakte vier bijzondere solo-albums, doorspekt van Mediterraanse invloeden. Maar vooral werkt hij achter de schermen als producer en songschrijver voor vele artiesten. Zijn credits zijn te vinden op albums variërend van Paco de Lucía tot Alicia Keys en van Wynton Marsalis tot onze eigen Nynke Laverman met wie hij vorig jaar was te zien op het North Sea Jazz Festival.

De samenwerking tussen Herrera en Limón kwam tot stand in 2012 toen de twee muzikanten op het podium stonden in New York. Het samenspel leverde zoveel plezier op dat het duo besloot om een album op te nemen.

Meer informatie vind je op de officiële website www.magoslimon.com en op de Facebookpagina Magos Herrera & Javier Limón: Dawn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)