Concerttip van de week: Tasha’s World in Paard van Troje

Posted by on mei 22, 2013 | 0 comments

Tasha's World BIRD RotterdamHet is zonder twijfel een van de meest spraakmakende comebacks van 2013 voor zover je van een comeback kan spreken. Souldiva Tasha’s World heeft een nieuw album uit en stapt ook meteen de vaderlandse podia op om haar nieuwe werk te laten horen. Op 25 mei is de Haagse poptempel Paard van Troje aan de beurt.

Foto: Jan de Bloois

Ze is nooit echt weggeweest, maar toch was de Rotterdamse soulzangeres Tasha’s World de afgelopen vijf jaar minder zichtbaar in de media. Haar titelloze debuutalbum uit 2003 en de opvolger World Domination uit 2005 zijn on-Nederlands mooie parels in de nu soul. De zangeres stond overal ter wereld op de podia met haar charismatische verschijning en dampende soul songs.

Kennis en kunde
In 2008 besloot de soul queen wiens echte naam Natascha Slagtand is, om de andere kant van de muziekindustrie te bekijken. Achter de schermen coachte ze menig jong talent en nam ze deel in diverse muziekbesturen om haar kennis en kunde in te zetten. Maar natuurlijk bleef ook deze zangeres een muzikante in hart en nieren en kriebelde de creativiteit van alle kanten. En dus begonnen vorig jaar de opnames van een fonkelnieuw album.

Rijk scala
Op 26 april vond onder luid gejuich de presentatie plaats van haar nieuwe muzikale kindje in BIRD in haar thuishaven Rotterdam. BLCK GLD is de titel van de nieuwe schijf. Haar zangsound klinkt nog even vertrouwd en het album bevat een rijk scala aan stijlen: van jazz tot hip hop en van soul tot disco, maar ook een zijstapje naar haar Surinaamse roots. Een ding is duidelijk: Tasha’s World is de afgelopen jaren alleen maar verder gegroeid en ze overtuigt!

Live
Op zaterdag 25 mei kun je Tasha’s World live aan het werk zien in de Haagse muziektempel Paard van Troje. Kaarten voor het optreden kosten 10 euro exclusief servicekosten en koop je via de website van Paard van Troje of aan de kassa. De zaal gaat om 19.30 uur open de het concert begint om 20.30 uur. Niet te missen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)