Crowdfunding nieuw album Ming’s Pretty Heroes

Posted by on sep 19, 2013 | 0 comments

Ming's Pretty HeroesGoed nieuws voor de fans van de groep Ming’s Pretty Heroes: de opvolger van het album Karma is in de maak en staat gepland voor begin 2014. Frontvrouw Ai Ming Oei heeft daarvoor wel financiële steun nodig. Daarom heeft de zangeres crowdfunding organisatie Voordekunst ingeschakeld. 

Roots and Bones is de titel van de derde cd van het Rotterdamse Ming’s Pretty Heroes. Hiermee hoopt de roodharige Oei met haar formatie definitief door te breken. Echter, het hele proces van opnemen, produceren, masteren en uitbrengen van een mooi album, en alle randactiviteiten kost ook een hoop geld. Veel artiesten maken daarom tegenwoordig steeds meer gebruik van crowdfunding om hun projecten te realiseren.

Voordekunst
Om de kosten van het productieproces te kunnen dekken, vraagt de charismatische Ming haar fans en geïnteresseerden bij te dragen via de website van Voordekunst. Deze crowdfunding organisatie werd onder andere succesvol gebruikt voor albums van Ntjam Rosie en Lilian Hak. Een donatie is al mogelijk vanaf 10 euro. Je ontvangt daarvoor een beloning waarna je het project op de voet kunt volgen. Op de website lees je meer informatie over de werkwijze.

Muziekambassadeur Rotterdam
In 2009 brengt Ming’s Pretty Heroes het sferische popdebuut Ok Mr. Mix uit. Ze touren daarna in Nederland, maar ook in Duitsland en het Verre Oosten. Ming wint in 2011 de Music Matters Award waarmee ze de rol van muziekambassadeur van Rotterdam krijgt, in navolging van artiesten als Sabrina Starke en Ntjam Rosie. In hetzelfde jaar ziet het tweede album Karma het licht. Een eclectische mix van persoonlijk getinte liedjes, gehuld in een popjasje met subtiele gitaren, laagjes keyboards, elektronische effecten en invloeden van onder meer Sigur Ros, Kate Bush en Björk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)