De leeuwin in de binnenzak van Prince

Posted by on okt 21, 2014 | 0 comments

Rosie Gaines - PrinceZeg? Hoe is het eigenlijk met Rosie Gaines? Prince‘ alles verpletterende backingvocaliste uit zijn band The New Power Generation in de periode 1990 – 1993. Die prachtige tweede stem op de hits Diamonds And Pearls en Nothing Compares 2 U. De orkaan die His Royal Funkyness vocaal technisch in de schaduw stelde tijdens zijn tours.

Een van de indrukwekkendste hoogstandjes die ik haar destijds hoorde doen was een ear ripping Dr. Feelgood van Aretha Franklin tijdens de Diamonds and Pearls liveshow. De kleine baas had dondersgoed door wat voor talent hij in zijn band had en hield dan ook wijselijk z’n paarse smoelwerk als de zangeres los mocht gaan. Niet voor niks noemde hij haar ‘the lion in my pocket’. Wanneer dit fenomeen vanuit het diepst van haar ziel begon te koken, ontstond er een eruptie van emotie die ze via vocaal geweld naar buiten ledigde.

Laat ik nu uit die periode dit filmpje zijn tegengekomen op Facebook. Weliswaar aan slijtage onderhevig, maar nog steeds de moeite waard. En vooruit, die gitaarsolo van haar voormalige werkgever kan er ook mee door.

Foto: Kristin Montague-Evans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)