“Den Haag jazzstad? Echt wel!”

Posted by on feb 18, 2014 | 0 comments

jazzDonderdagavond 20 februari neem ik deel aan een door de Haagse Stadspartij georganiseerde discussie over het huidige jazzklimaat in Den Haag. Het thema luidt: “Den Haag jazzstad? Echt wel!”

Na het vertrek van het North Sea Jazz Festival naar Rotterdam lijkt de jazzsector in Den Haag ernstig letsel te hebben opgelopen. Ondanks diverse goedbedoelde festivalinitiatieven zijn veel daarvan gesneuveld. D66 wethouder Marjolein de Jong riep destijds dat liefhebbers van jazz voortaan maar naar Rotterdam moesten gaan.

Bestaansrecht
Hebben een jazzfestival, jazzweek of jazzpodium eigenlijk wel bestaansrecht in Den Haag? Op deze en andere vragen gaan Jan de Leeuw en Peter Bos van de Haagse Stadspartij praten met drie lokale organisatoren: Perry Lehman van ProJazz, Carla Versluys namens Prospero en ondergetekende van de Regentenkamer.

Ervaringen delen
Ook zullen jazzclub BIRD en Jazz International Rotterdam vertegenwoordigd zijn om ervaringen te delen. Want is het in Rotterdam nu zoveel beter gesteld dan de jazzbranche in Den Haag? De avond wordt verder opgeluisterd met een column van journalist en jazzkenner Bert Jansma en muziek van Jazzschool Den Haag.

Informatie
StadsLab: “Den Haag jazzstad? Echt wel!”
Locatie: campagnewinkel Haagse Stadspartij
Driehoekjes 7, Den Haag
Aanvang: 20.00 uur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)