Fernando Saunders

Fernando SaundersFernando Saunders is een kanon in de muziekindustrie. De bassist, zanger, componist, schrijver en producer werkte samen met vele grootheden uit de pop-, rock- en jazzwereld. Zo speelde hij onder meer in de studio en op het podium met John McLaughlin, Jan Hammer, Jeff Beck, Tony Williams, Steve Winwood, Marianne Faithful, Pat Benatar, Kip Hanrahan, Larry Young en Heart.

Lou Reed
Saunders vergaarde wereldwijde bekendheid door zijn 25 jaar durende samenwerking met Lou Reed. Met de in 2013 overleden rocklegende tourde hij de hele wereld rond en nam hij diverse albums op waaronder The Blue Mask, Mistrial en Ecstasy. Daarnaast is hij ook te zien en te horen in de Reed films A Night With Lou Reed, Rock and Roll Heart en Berlin.

Fernandizing
Saunders is een technisch begaafde bassist met een herkenbare, emotionele en soulvolle stijl, die hij mede creëert doordat hij merendeels fretloze bassen bespeelt. Lou Reed noemde Saunders’ basspel ‘Fernandizing’; als hij speelt, is het net alsof hij zingt of tegen je praat. Mensen die bekend zijn met Reed’s werk herkennen meteen Saunders’ geluid. De man live horen, is indrukwekkend.

Multi-instrumentalist
Sinds 1989 maakt Saunders ook solo-albums. Hierop manifesteert hij zich meer als de multi-instrumentalist. Plant A Seed is zijn meest recente werk. Naast het bespelen van meerdere instrumenten, is Saunders ook een verdienstelijk zanger. Hij laat een relaxte, soulvolle, bij vlagen hypnotiserende stem horen. De muzikale omlijsting van zijn werk is gevarieerd en het beste te omschrijven als een combinatie van pop met invloeden uit folk, world, latin, soul, R&B en jazz.

Tsjechië
Sinds een aantal jaren woont en werkt de Detroitse Saunders in de Tsjechische stad Ostrava. Tijdens zijn samenwerking met Lou Reed raakte hij geïnspireerd door de muziek- en kunstscene van het land en de Europese cultuur in zijn algemeenheid. Zijn band bestaat uit louter Tsjechische musici.

Informatie en boekingen
Fernando Saunders is te volgen via zijn officiële websiteFacebookTwitter en You Tube. Ben je geïnteresseerd om Fernando te boeken voor een club- of festivaloptreden? Neem dan contact met mij op: telefoon 06-21141416 of stuur een bericht via het contactformulier op deze website.