Magos Herrera

Album cover Magos Herrera DistanciaMagos Herrera is in Europa een van de best bewaarde geheimen van de Latijns Amerikaanse jazzscene. De Méxicaanse zangeres tilt de kunst van zingen en scatten naar een ongekend hoog niveau met haar robuuste en tegelijkertijd warme stem die verleiding en intimiteit ademt.

Intense broeierigheid
Herrera’s liedjes zijn niet alleen heerlijk om te ontsnappen aan de alledaagse gekte, ook ’s avonds dompelt ze je onder in een warm bad van de schoonheid van haar muziek. Intense broeierigheid, vurige Méxicaanse romantiek en zwetende ritmes uit Brazilië en Cuba komen prachtig bij elkaar en smelten samen in een spirituele harmonie.

Cassandra Wilson van Latijns-Amerika
Journalist Wilbert Sostre schreef in 2011 naar aanleiding van haar album México Azul voor het gerenommeerde magazine Jazz Times: “Magos Herrera is the Cassandra Wilson of Latin America. There are similartities in their warm, sultry tone, their bluesy feeling and strong command of the jazz language. Herrera is without a doubt the best jazz singer out of Mexico and with México Azul she is establishing herself among the best singers in jazz.”

Grammy nominatie
De in New York wonende zangeres bracht inmiddels zeven albums uit; werd genomineerd voor een Grammy als beste jazzvocaliste; werkte samen met grote namen als Tim Ries, Lionel Loueke, John Patitucci; trad op tijdens internationaal gerenommeerde jazzfestivals in onder andere Montreal, New York, Barcelona en San Juan, maar ook in Nederland dat kennis met haar maakte tijdens het Jazz Festival Delft in 2013.

Wanneer Herrera met haar betoverende stem, zichzelf tussen je oren heeft genesteld, wil je eigenlijk maar één ding: de knop op repeat zetten om in die alles zaligmakende mood te blijven. Magos Herrera live meemaken, is een intense beleving waarin de zangeres je hypnotiseert met haar vocale talent. Momenteel werkt Herrera samen met meervoudig Grammy-winnaar, producer en gitarist Javier Limón aan een nieuw album dat in de eerste helft van 2014 uitkomt. 

Informatie en boekingen
Magos Herrera is te volgen via haar officiële website, Facebook, Twitter en You Tube. Ben je geïnteresseerd om Magos te boeken voor een club- of festivaloptreden? Neem dan contact met mij op: telefoon 06-21141416 of stuur een bericht via het contactformulier op deze website.