Tekst | Redactie | Journalistiek

Zelfportret BWTekst en redactie

Nederlands is een knap lastige taal als het aankomt op grammatica, woordvolgorde en spelling. Objectief informerend of enthousiast wervend, ik help je met heldere en begrijpbare teksten, afgestemd op jouw doelgroep.

Ook vind ik het belangrijk om actief te schrijven. Zo gaan de teksten leven. Dat leest makkelijk en snel weg. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Tenslotte wil jij dat jouw lezer of klant snel begrijpt wat je wilt zeggen of verkopen.

Ik bied verschillende diensten aan: van het schrijven van teksten voor internet of brochures, tot het redigeren van een scriptie of het maken van een bio of persbericht. Wanneer je mij als webredacteur inhuurt, zorg ik er ook voor dat in de content die woorden staan die het zoekresultaat vergroten en potentiële afnemers binnenlokken.

Journalistiek

Geen journalistiek product is hetzelfde. Het verschilt per onderwerp, vorm, omvang en tijd. Wil je een luchtig interview of een diepte-interview? Wil je een achtergrondverhaal van vier of acht pagina’s? Wil je een verslag of een recensie? Van te voren bespreek ik eerst wat je precies wilt. Aan de hand daarvan spreek ik een prijs met je af.

Hiernaast vind je een overzicht van de verschillende diensten en producten die ik lever. Neem rustig een kijkje.

Informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel me op 06-21141416 of stuur een berichtje via het contactformulier op de website.

Webredactie

- schrijven, beoordelen en redigeren van teksten; - schrijven van korte pakkende teksten voor social media; - plaatsen, bewerken en beheren van content (teksten, foto’s en video’s) in een CMS (ervaring met Tridion, Sitecore, WordPress, kennis van Drupal en TYPO3); - verbeteren van de kwaliteit en inhoud van webpagina’s met als doel meer relevante bezoekers en afnemers (SEO/zoekmachineoptimalisatie); - ontwikkelen van een gebruikersonderzoek-tool.

Uurtarief: 65,00 euro

Contentmigratie Uurtarief: 55,00 euro

Redigeren Per pagina: 25,00 euro

Tekstschrijven Per pagina (maximaal 500 woorden): 50,00 euro

Wervende teksten Per pagina (maximaal 400 woorden): 55,00

Persberichten Schrijven van een persbericht, inclusief redactieronde: 100,00 euro

Teksten voor inter/intranet Per webpagina (maximaal 350 woorden): 45,00 euro Redigeren van een webpagina (maximaal 350 woorden): 25,00 euro

Bio’s Schrijven van een bio: 125,00 euro Redigeren van een bio: 50,00 euro

Interviews 250 tot 500 woorden: 135,00 euro 500 tot 1000 woorden: 215,00 euro 1000 tot 1500 woorden: 275,00 euro

Tekstvertalingen Nederlands naar Engels of Engels naar Nederlands. Per pagina (maximaal 500 woorden): 50,00 euro

Alle prijzen zijn exclusief btw.