Elegante muzikale catwalk The Woo

Posted by on jun 3, 2015 | 0 comments

J. Marie CooperEen avondje uit in de kerk. In Amsterdam doe je dat in Paradiso, in Den Haag ga je naar de Nieuwe Kerk aan het Spui. Daar vond in het laatste weekend van mei de vierde editie plaats van The Woo. Een zintuigprikkelend uitgaansconcept van Sir Robert Events & Partners uit Rotterdam. The Woo biedt naast een podium voor upcoming talent uit de muziekwereld, ook ruimte voor de nieuwste mode en het verwennen van de smaakpapillen.

Foto’s: Eric van Nieuwland

Onder begeleiding van de strakke Woo-huisband trapte de Rotterdamse violist Yannick Hiwat (Re:Freshed Orchestra) het spits af met een meeslepende set waarin jazz, blues, soul, klassiek en world moeiteloos in elkaar over vloeiden tot een eclectische melting pot. Stadsgenoot Lady Shaynah swingde met haar speelse debuutsingle Werk It, waarmee ze een vette knipoog maakte naar de Amerikaanse R&B-ster Janella Monae. Ook overtuigde de 20-jarige zangeres met Esperanza Spalding’s I Know You Know.

Spiritueel
Verspreid over twee aparte shows lieten acht modellen onder begeleiding van spirituele lounge muziek de nieuwste fraaie creaties van de Haagse modeontwerpers Annemarije van Harten en Tessa Wagenvoort (foto onder) zien op het lichtgevende podium. De ambiance van de Nieuwe Kerk gaf deze shows extra dimensie. Tijdens de pauze deed het publiek zich tegoed aan kunstzinnig opgemaakte, niet alledaagse hapjes onder het genot van een drankje.

Tessa WagenvoortNa de onderbreking was het de beurt aan Ntjam Rosie die een voortreffelijke performance gaf. De hoogzwangere singer-songwriter zong liedjes van haar veelgeprezen laatst verschenen album The One. De grote verrassing was de Britse J Marie Cooper (foto boven). Met haar rauwe soulvolle stem maakte deze voormalige UK Voice-kandidaat uit het team van will.i.am enorme indruk in haar popgeoriënteerde liedjes. De blonde zangeres toonde bovendien een flinke dosis lef door Janis Joplin’s Cry Baby onder handen te nemen en daar glansrijk mee weg te komen.

Chique karakter
Host en Adlicious-zanger Jordy van Toornburg paste met zijn blauwe haarcoupe en hippe kleding prima in het stijlvolle uitgaansconcept. Ook de rondhoekige Nieuwe Kerk, met zijn renaissance en classicisme invloeden, droeg bij aan het elegante en bij vlagen chique karakter dat The Woo uitstraalt. Met een gevarieerde mix van muziek, mode en eten in een unieke omgeving komt de fijnproever bij The Woo uitstekend aan zijn trekken.

Gezien: The Woo in De Nieuwe Kerk in Den Haag op 30 mei 2015.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)