Gelikte show Britse nieuwkomer Mahalia in LantarenVenster

Posted by on nov 10, 2018 | 0 comments

MahaliaEerder dit jaar speelde ze voor een laaiend enthousiast publiek in BIRD en ook op Lowlands oogstte ze in een bomvolle tent lovende kritieken. De 20-jarige zangeres Mahalia is een van de grote beloftes uit de Britse jazz en soulscene. Gevestigde namen als Emeli Sandé en Ed Sheeran zijn fanatieke supporters van de in Leicester geboren zangeres. Reden genoeg om terug te komen naar Nederland voor twee uitverkochte concerten waaronder het Rotterdamse LantarenVenster.

Foto’s: Eric van Nieuwland

Daar zette Mahalia een gelikte performance van 75 minuten neer met slechts twee muzikanten. De liedjes die ze zong zaten boordevol R&B-invloeden, maar werden verzacht door akoestische lagen terwijl de melodielijnen een meer popachtige insteek bevatten. Het grotendeels jonge publiek toonde alom affectie voor de charmante zangeres die veel interactie zocht met haar fans. Mahalia’s stem klonk warm en soulvol met een rauw hees randje. De momenten waarop die stem helemaal goed tot z’n recht kwam, was in de kleinere rustige liedjes waarin de zangeres zichzelf begeleidde op gitaar, zoals in het vertederende ‘Rollercoaster’. Mahalia toonde zich gezegend met een fantastische stem en het talent voor het schrijven van pakkende liedjes. Tel daarbij op haar mooie verschijning en fraaie podiumpresentatie, en het kan zomaar zijn dat Mahalia een succesvolle popster wordt.

Kweekvijver
Poppy AjudhaDat Engeland meer aanstomende talenten in de kweekvijver heeft, maakte Mahalia’s support act Poppy Ajudha duidelijk. Deze 22-jarige Londonse stond een paar dagen eerder al op het festival So What’s Next? in Eindhoven waar ze een indrukwekkende showcase gaf. Daar trad Ajudha op met haar voltallige band. In LantarenVenster had de zangeres alleen haar toetsenist mee. En hoewel met haar band meer ruimte was voor details, kwam de charismatische Britse met korte coupe in deze beperkte opstelling toch goed tot haar recht. Ajudha maakte veel indruk met haar sensuele warme stem met lichte rasp. In tegenstelling tot Mahalia neigen haar songs meer naar neo soul door de lome grooves en warm klinkende melodielagen. Twee bijzondere zangeressen met de potentie om de komende jaren groot te worden.

Gezien: Mahalia met support act Poppy Ajudha in LantarenVenster, Rotterdam op 9 november 2018. 

Deze recensie verscheen 10 november 2018 op Maxazine

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)