Intens optreden Ming’s Pretty Heroes in Paard van Troje

Posted by on mei 30, 2012 | 0 comments

Ming's Pretty HeroesVanaf het moment dat Ming’s Pretty Heroes frontvrouw Ai Ming Oei het podium van het Haagse Paard van Troje betreedt, raak je als toeschouwer meteen in de ban van haar charismatische uitstraling: een prachtig fijn gezichtje met een steile, opvallend rode haardos, lichtblauw mouwloos spijkerjasje met daaronder een uit drie lagen bestaand donker rokje en een paar hoge lichte palen onder de voeten. Tel daarbij op groen gelakte nagels en een bloemtatoeage op haar arm, en het is af.

Foto: Anneke Ruys

Met haar vier man sterke band start de 27-jarige zangeres haar Karma Clubtour in de Haagse muziektempel voor een kleine groep nieuwsgierige mensen. Het goede weer speelt ongetwijfeld parte in de lage opkomst. Jammer, want het Rotterdamse collectief zet een gedreven optreden neer, waarin ze aantoont een van de betere acts van de afgelopen tijd te zijn. Al tijdens de eerste prachtige song Out At Sea (Beneath The Radar), dat net als tijdens de rest van het optreden wordt voorzien van abstracte filmprojecties, neemt de singer/songwriter je mee in haar fascinerende wereld.

Duister en mysterieus
Ming’s Pretty Heroes’ vijf kwartier durende show in het Paard bestaat uit alle liedjes van het laatste album Karma en twee van het debuut Ok Mr. Mix. Hoewel de show van begin tot eind geen tegenvallers bevat, zijn er weldegelijk nummers die er uitspringen. Make Way bijvoorbeeld, dat duister en mysterieus begint met maar twee keyboardakkoorden, om later te worden aangekleed met prachtig echoënd gitaarspel van Sander van Dijck, bescheiden drums en geluidseffecten. Ming’s indringende bijna hypnotiserende voordracht en de subtiele belichting maken de uitvoering van dit liedje tot een van de hoogtepunten. Ook songs als ‘Moss’ met haar ‘Twin Peaks’-achtige intro en Move, waarin Ming haar stem door middel van effectapparatuur in een loop stuurt, sluiten aan op hetzelfde concept en blijken regelrechte winnaars.

Er is ruimte om meer te bewegen in het catchy swingende 25 To Life en het heerlijke Master Of The Coup. Ook hierin wordt gespeeld met aangename geluidseffecten. Deze aanpak tilt de nummers omhoog, zodat ze niet blijven hangen in het doorsnee patroon van een pop/rock liedje.

Intens mooi

Ming’s Pretty Heroes’ optreden in het Paard van Troje laat een avontuurlijk en kwalitatief hoog muzikaal gezelschap zien en horen, dat in staat is een enorme lading sfeer te creëren met prachtige liedjes, rijk aan instrumentale effecten. Tel daarbij op de geïnspireerde zangvoordracht en fascinerende persoonlijkheid van Ming, en dit concert is een meer dan aangename ervaring. Jammer dat er op een aantal momenten tijdens de show sprake is van geroezemoes in de zaal. Laten we hopen dat dit ging over de schoonheid van de songs. De liedjes van Ming verdienen namelijk de volledige aandacht om naar te luisteren.

Het is spijtig dat deze groep tot nu toe nog niet die brede aandacht heeft. ‘Karma’ is een prachtplaat en deze clubtour nodigt uit om verandering te brengen in de huidige status van dit mooie gezelschap. De volgende keer gewoon een volle zaal voor de intens mooie songs van Ming’s Pretty Heroes!

Band:
Ai Ming Oei – zang en geluidseffecten
Sander van Dijck – gitaar
Frans Verburg – toetsen
Juan Manssens – bas
Tim Biesta – drums

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)