Megatrack: Jamiroquai – Too Young To Die

Posted by on feb 14, 2014 | 0 comments

Mijn liefde voor jazz, soul en funk was nog pril toen ik begin jaren 90 de acid jazzscene uit London ontdekte. Soul, funk, disco, electro, hiphop en ergens in de verte een lijntje jazz, zorgden voor diepe smaakvolle grooves die min of meer een herintroductie vormden van de jazz-funk uit de jaren 70. Een van de artiesten die in deze stroming ijzersterk naar voren kwam was Jamiroquai. 

Het albumdebuut Emergency On Planet Earth uit 1992 is een regelrechte klassieker. De single Too Young To Die is een van mijn all time favorites in het genre. De heerlijke groovende bas en drums, de subtiele percussie, de warme Rhodes, het nonchalant maar warm klinkende zanggeluid van Jay Kay (de man met de opmerkelijke hoofddeksels) en de zwellende blazers in het magistrale refrein – die tegen het einde naar een waar hoogtepunt stijgen – maken dit nummer tot een van de meest briljante composities in het genre. Zo een die op vol volume door je huiskamer moet schallen om voor een sensationeel penetrerend effect te zorgen. Trust me.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)