Over mij

Zelfportret BW

Even voorstellen
Serge Julien dus! Geboren in Delft in 1974, maar sinds 1977 onafgebroken Hagenaar. Levensgenieter met passies voor muziek, schrijven, reizen en México. Daarnaast speel ik graag gitaar, ben ik bezig met internet en social media, kijk ik altijd weer omhoog als ik een vliegtuig voorbij hoor komen, zak ik fijn onderuit bij de film, lees ik nog graag wat voor het slapen gaan, geniet ik van lekker eten met een goed glas wijn en loop ik met plezier in een museum om kunst te bewonderen.

Sinds mijn jeugd ben ik gek op schrijven en met name vanuit een journalistieke en promotionele invalshoek. Die liefde ontstond vanuit mijn passie voor muziek waarmee ik rond mijn elfde levensjaar besmet raakte. Op de middelbare school schreef ik al artikelen over mijn muzikale helden voor de schoolkrant.

Carrière Rijksoverheid
Toch liep mijn professionele carrière anders dan verwacht, want na het behalen van mijn havodiploma belandde ik al snel bij de Rijksoverheid, waar ik alle facetten binnen het vakgebied van de documentaire informatievoorziening (DIV) bewandelde. Toch zijn er indirect overeenkomsten met tekstschrijven, redactie en journalistiek: in de wereld van DIV ben je bezig met het verzamelen, selecteren, structureren, ontsluiten en beschikbaar stellen van informatie. Als een tekstschrijver, (web)redacteur en journalist werk je niet anders: je verzamelt feiten, maakt relevante selecties, ordent, structureert, metadateert en publiceert de informatie uiteindelijk als een duidelijk en betrouwbaar geheel voor de lezer.

Schrijfvirus
In 2006 raakte het schrijfvirus me opnieuw, toen ik in mijn vrije tijd aan de slag ging als journalist voor het magazine Cultuurpodium Online. Ik interviewde menig nationaal en internationaal artiest als Joe Satriani, Sabrina Starke, Steve Lukather, Joe Sample en Wouter Hamel. Daarnaast deed ik verslag van ontzettend veel concerten, variërend van pop tot rock, van soul tot reggae en van jazz tot world.

De liefde voor journalistiek uitte zich met name op het terrein van muziek en cultuur. Toch schreef ik ook over andere onderwerpen. Zo werkte ik bijvoorbeeld als webredacteur op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Ook nu pak ik als redacteur meerdere terreinen aan, maar blijf ik een voorkeur houden voor onderwerpen als muziek, cultuur en reizen.

Roffa Soul Sisters
In de zomer van 2012 bracht ik met topfotograaf Eric van Nieuwland het boek Roffa Soul Sisters uit. Een verzameling interviews met tien representatieve zangeressen uit de Rotterdamse muziekscene, onder wie Sabrina Starke, Shirma Rouse, Kim Hoorweg, Ntjam Rosie en Sherry Dyanne. Met dit boek dragen van Nieuwland en ik ons steentje bij aan het bekendmaken van de prachtige muziekscene die Rotterdam rijk is. Op mijn website vind je meer informatie over ons boek.

Muziekmanagement
Naast de passie voor redactie en journalistiek ben ik van karakter een initiatiefnemer en helper. Met mijn liefde voor muziek rees het idee om muziekmanagement op te pakken, waarbij ik me richt op promotie en boekingen.