Roffa Soul Sisters

Roffa Soul Sisters is de titel van een boek dat ik maakte met topfotograaf Eric van Nieuwland. Wij volgen sinds 2007 met fascinatie de Rotterdamse muziekscene. Een multicultureel broeinest van getalenteerde muzikanten met kenmerkend veel jazz en soul. Opvallend is het grote aandeel zangeressen. Een aantal van hen boekte inmiddels verdienstelijk succes, zoals Sabrina Starke, Shirma Rouse en Kim Hoorweg, terwijl talenten als Ntjam Rosie en Sherry Dyanne hard aan de weg timmeren om een doorbraak te forceren.

Zielsverbondenheid
Voor Roffa Soul Sisters interviewde ik tien representatieve zangeressen uit Rotterdam over onder andere hun roots, drijfveren, educatie en inspiratiebronnen. De term `soul´ in de titel gaat verder dan alleen de muziekstroming: de vocalisten in dit boek flirten ook stevig met pop, jazz en hip hop. Het gaat dan ook om die muzikale zielsverbondenheid tussen deze stoere artiesten, en daarom staat soul in een bredere context. De geïnterviewde zangeressen zijn: Nanda Akkerman, Esperanzah Denswil, Sherry Dyanne, Pam Feather, Kim Hoorweg, Ntjam Rosie, Shirma Rouse, Laise Sanches, Shirley Spoor en Sabrina Starke.

Bestellen
Het boek (al dan niet gesigneerd door ons) kost 12,50 euro en kun je bij mij bestellen door een bericht te sturen via het contactformulier met daarin je naam en adresgegevens. Ik stuur je daarna een bevestiging met daarin de betaalgegevens.