Talent gespot: Rotterdamse singer-songwriter Gita Buhari

Posted by on dec 8, 2013 | 0 comments

Gita BuhariGisterenavond werd ik tijdens de Music Matters Award 2013 in Theater Zuidplein in Rotterdam blij verrast en geïmponeerd door een bijzonder talent: Gita Buhari. Deze 20-jarige singer-songwriter veroverde de tweede plek tijdens de zevende editie van de Rotterdamse talentenjacht.

Foto: Wim Barzilay  

De charmante en bescheiden Gita bracht mensen op het puntje van hun stoel met twee songs waarin ze slechts begeleid werd door gitaar en bas. Juist door die beperkte instrumentatie kwam haar warme stemgeluid zo mooi naar voren en zoog ze het publiek naar zich toe. Buhari straalde iets authentieks uit. Het geheel liet soms een kruising tussen India Arie en Lianne La Havas doorschemeren, maar met name bleek Buhari toch echt een artiest in haar eigen recht.

Giovanca
Volgens de bio van Gita Buhari op de website van Music Matters geeft de zangeres regelmatig kleine optredens in de Rotterdamse binnenstad. Het is ook Music Matters die Gita verder inspireerde met workshops en de muzikanten die ze daardoor ontmoette. Vooral de workshops van de populaire soulvocaliste Giovanca maakten grote indruk op haar en leidden zelfs tot haar eerste zelf geschreven liedje. Om een indruk te krijgen, luister eens naar het prachtige liedje Can I Lay With You.

Music Matters
De Music Matters Award is een initiatief van de stichting Music Matters in samenwerking met Epitome Entertainment. Tijdens een avondvullend liveprogramma presenteren tien jonge talentvolle Rotterdamse muzikanten (16-27 jaar) zich aan een volle zaal en een deskundige jury. De genres lopen uiteen van soul tot reggae, van klassiek tot R&B en van hiphop tot jazz. De Music Matters Award zet niet alleen jong talent in de schijnwerpers, ook bindt ze de muzikanten en supporters. De winnaar wordt een jaar lang muziekambassadeur van Rotterdam en krijgt een financiële injectie voor zijn of haar carrière.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)