Van harte ma!

Posted by on feb 13, 2014 | 0 comments

MaIk hoor het haar nog zeggen: “Ser, als ik 65 word en met pensioen ga, dan ga ik lekker reizen. Net als jij! En wie weet vertrek ik wel naar Spanje. Leuk eettentje beginnen. Kunnen we ook samen doen! Ga je mee?” Het zijn van die momenten die me zo glashelder bijstaan, dat ik ze nooit meer vergeet.

Vandaag zou mijn moeder de pensioengerechtigde leeftijd hebben behaald als die vreselijke rotziekte haar niet van het leven had beroofd. Wanneer ik naar deze foto kijk, denk ik bij mezelf: Hoe is het toch mogelijk? Mijn moeder, volop genietend tijdens haar 60ste verjaardag en het jaar erop het onheilspellende nieuws ontvangen dat ze nog een paar maanden te leven heeft. Een voorspelling die ze overigens met een moorddadige vechtlust en intense levensdrang nog 15 maanden wist te rekken.

Hoewel het nu bijna tweeënhalf jaar geleden is dat ik het leven uit haar lichaam zag wegstromen, krijg ik het op een dag als deze toch weer een beetje te kwaad. Godverdomme! Hoe goed het leven ook is, zo oneerlijk is het tegelijkertijd! En alles draait maar door. Ik ook. Maar niet vandaag. Want vandaag vier ik de geboorte van mijn moeder. En die zal ik blijven vieren zolang ik leef. Van harte ma! Ik denk iedere dag aan je.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)