Weekendtip: Sunday Music at Brasserie Archipel

Posted by on aug 30, 2014 | 0 comments

Edgar van AsseltWie zijn weekend muzikaal wil afsluiten onder het genot van een hapje en drankje in een knusse ambiance moet zondagmiddag 31 augustus vooral een bezoekje brengen aan Brasserie Archipel in Den Haag. Dan speelt pianist Edgar van Asselt zijn maandelijkse Sunday Music at Brasserie Archipel-sessie. Deze keer heeft hij als gast de zangeres Maria Catharina.   

Iedere laatste zondag van de maand is er een nieuwe editie van Sunday Music at Brasserie Archipel. In wisselende bezettingen nodigt de Haagse pianist Edgar van Asselt tijdens deze wervelende jazz, soul, funk en latin optredens een speciale gast uit. Zo kreeg hij eerder bezoek van Shirma Rouse, Frankie MyCoy en Estrella Acosta.

Art Blakey
Edgar van Asselt start na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag het quintet Major League met Ruud Breuls en Miguel Martinez, waarmee ze het album Checkin the Vibes opnemen. In 2002 en 2004 tourt hij met David Schnitter, oud-lid van Art Blakey’s legendarische Jazz Messengers. Met hem speelt hij op het North Sea Jazz Festival. Daarnaast trad hij op met Philip Harper en speelde onder meer met Young Sinatras, het Rotterdam Jazz Orchestra en Bob en Chuck Findley.

Montreux Jazz
Singer-songwriter Maria Catharina studeerde jazz aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens haar studie maakte ze meerdere muzikale reizen naar Cuba en Venezuela. Sindsdien werkte Maria samen met diverse topmusici, waaronder Gerardo Rosales en Alberto Caicedo. De zangeres gaf concerten Maria Catharinadoor heel Europa, Zuid-Afrika, Namibië en Venezuela en ze bracht het lovend ontvangen debuut Obsesión uit. De afgelopen maanden trad ze veel op met de all-girl salsaformatie Zulemax, met als hoogtepunt een performance tijdens het Montreux Jazz Festival.

De muziek van Maria Catharina is een verfrissende mengelmoes van vocale jazz en Latijns-Amerikaanse ritmes, gezongen in het Spaans en Engels. Met haar eigen kwartet trad ze onder meer op in de North Sea Jazz Club, het Vondelpark Openluchttheater en tijdens het Dias Latinos Festival. In Brasserie de Archipel wordt Catharina naast Van Asselt begeleid door gedrilde Zuid-Amerikaanse musici als José Lopretti op bas en Enrique Firpi op drums.

Algemene informatie
De toegang voor Sunday Music at Brassarie Archipel is gratis. De sessie begint om 16:00 uur. Brasserie Archipel zit in de Bankastraat op nummer 32 in Den Haag. Er is gratis parkeermogelijkheid.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)