Wereldtrack: Soda Stereo – En La Ciudad De La Furia

Posted by on sep 30, 2014 | 0 comments

Soda StereoMomenteel verblijf ik in México en daar doe ik veel inspiratie op met Latijns-Amerikaanse muziek. Zo hoorde ik gisterenavond de wereldtrack En La Ciudad De La Furia van de opgeheven Argentijnse rockband Soda Stereo. Nooit eerder van gehoord, maar inmiddels draai ik deze plaat grijs.

Soda Stereo wordt volgens de geschiedenisboeken beschouwd als mogelijk de invloedrijkste rockgroep uit Latijns-Amerika. Dit legendarische trio bestond uit Gustavo Adrián Cerati (lead vocals, gitaar en toetsen), Zeta Bosio (bas, zang en toetsen) en Charly Alberti (drums en percussie). De formatie baande een weg voor Spaanstalige rock en andere latin rockgenres naar het mainstream publiek in Zuid- en Centraal-Amerika. De  heren haalden hun inspiratie uit new wave, neo-psychedelica, post-punk en alternatieve rock.

In hun thuisland stond Soda Stereo menig keer in de bovenste regionen van de hitlijsten en hun albums werden bekroond met goud en platina. De band speelde in de grootste stadions en verbraken diverse concertrecords waaronder die van de Rolling Stones. De band was actief van 1982 tot en met 1997. Daarna ging het collectief uit elkaar om in 2007 nog een keer bij elkaar te komen voor een reünietour. Gustavo Cerati overleed op 4 september 2014 na vier jaar in coma te hebben gelegen.

Deze track, En La Ciudad De La Furia, werd opgenomen tijdens MTV Unplugged in 1996. Een smaakvol loom wiegende uitvoering ten opzichte van het meer opzwepende origineel. Vocaal krijgt Soda Stereo hier ondersteuning van Andrea Echeverri, op haar beurt een populaire zangeres van de Colombiaanse rockband Los Aterciopelados.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)